tisdag 18 februari 2020

Ljusvandring med livsvetenskap hos teknisk museum

I otrsdags for jag till teknisk museum med min lillebror där vi mötte våran mamma. Vi skulle gå på ett kvällsevent som heter Lysvandring med livsvitenskap, helt enkelt att några utställningar var upplysta och en del stationer med olika aktiviteter inom vetenskap. Jag hade med mig kameran, men hade dessvärre glömt minneskortet hemma, så fotade lite med mobilen. 

 Det var väldigt spännande att gå omkring i ett väldigt mörkt teknisk museum där nästan enda belysningen var från färgade lampor. 

 Den gamla trikken såg väldigt obehaglig ut med det röda ljuset. 

 Vi samlade på kort från olika stationer. Här testar min lillebror att trumma takter i bordet som robotarna skulle härma. 

 En av mina favoritstationer var såpbubblorna. 



Om man häller såpvatten ned i såpvatten i en speciell vinkel och hastighet får man en omvänd såpbubbla, så istället för luft, tunt lager med såpa och sen luft är det såpa, tunt lager med luft och så såpa. 

Det var väldigt kul, men en del folk vid stationera som gjorde att det tog lång tid. Sen var det inte skyltat hur många kort man kunde få på de olika stationerna, så vi missade ett kort. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

2023 sista fest

 Vi har kommit till 2023s sista fest.  Det var en mulen dag. Var lite orolig att vi inte skulle njuta våran utsikt när det skulle bli ett n...