tisdag 7 augusti 2018

Saker jag sett på i det sista

Jag är inne på andra veckan hemma med tvingad vila. Jag har haft massa tid på att sitta i soffan och kolla på Netflix och TV. Det är är det jag har lyckats se på lite drygt en vecka. 


Orange is the new black - säsong 1-6, Netflix

Det är nog få som missat, inte hört talas om eller sett OITNB. Det handlar om Piper Chapman som hamnar i kvinnefängelset Litchfield. Vi får följa med hur hon lever där med de andra fångarna och allt eftersom att serien får vidare får man följa med de andra fångarna och veta hur, de flesta, hamnade där. 
Säsong 6 släpptes nu i slutet på juli.

Dark tourist, säsong 1, Netflix

Dark tourist är ett lite speciellt reseprogram. Vi får följa med runt omkring i världen på ställen där andra turister kanske inte är. Vi får bland annat följa med till självmordsskogen i Japan, gamla atomsprängningsplatser i Ryssland och Kennedy guide i Dallas. 
Programmet bör dock ha en liten varning då den är väldigt morbid och kan upplevas som stötande till tider då de visar upp döda människor och djurslakt och offrande av djur. 

Mona Lisa smile, Netflix 

Mona Lisa smile är en gammal film, kom ut i 2003, så chansen är stor att du redan har sett den. Julia Roberts spelar en konstlärarinna som 1953 får jobb i Wellelsey college för kvinnor. Julia möter verkligen en hel del motstånd mot sina åsikter och lärometoder från styrelsen, lärare och elever. 

Blair Witch Project 2, Netflix

Det här är uppföljaren till Blair witch project som kom ut 1999. Lillebrodern till Heather har inte gett upp på att hon fortfarande finns där ute i Black Hills efter alla dessa år. Han tar med sig sina vänner och beger sig ut med mer moderna filmkameror. Men saker går dåligt snabbt. Vem är det egentligen som finns där ute i skogen? 

Jag tycker inte att den här var lika bra alls som första och inte ens bra som film. Är väldigt glad i fejk dokumentär skräckfilmer, annars hade jag nog aldrig sett denna här.  

The devil's mistress, Netflix 

The devil's mistress handlar om den tjeckiska skådespelerskan Lída Baarová 1935. Hon önskar att få en roll i en tysk film och börja ta över den tyska marknaden som är större än den tjeckiska. Under en filminspelning kommer Hitler och Goebbels på besök och får syn på henne. 
Väldigt spännande film och den är på tjeckiska/tyska, vilket gjorde det svårt att fokusera på bara filmen. 


2 kommentarer:

2023 sista fest

 Vi har kommit till 2023s sista fest.  Det var en mulen dag. Var lite orolig att vi inte skulle njuta våran utsikt när det skulle bli ett n...