Fortsätt till huvudinnehåll

Januari - februari - mars 2016

Nu är det dags för de inläggen jag verkligen älskar att läsa hos andra, årssammanfattningar. Tyvärr har jag sett att det är många större bloggare som sammanfattar året med de mest lästa inläggen, vilket kan vara kul. Men det är något speciellt att läsa någon annans reflektioner kring året som varit. Ofta är man lite mer ärlig nu än när man var mitt i det.

Jag börjar enkelt med årets tre första månader, januari, februari och mars.

Januari
Året började som vanligt med ett klipp hos frisören, jag klipper mig oftast två gånger i året. I samband med ett skolprojekt var jag och min studiegrupp på besök med min praktikplats, till en hindutempel som ligger inte långt från där jag bor. Hela besöket var ytterst märklig, sett från min studiegruppssida. Templet var väldigt trevligt och inbjudande. 
Den lilla blå väskan blev köpt i samband med en tenta, tror det var i Språk, text och matematik. Den är snäppet för liten för att få med en kamera, men annars så ryms det jag behöver i den. 
Jag och Martin var även ute och spelade biljard och var på stand-up. 

Februari
 Jag slet verkligen med att styla håret, fick det inte helt till tyvärr, så ska erkänna att det var en lättnad när det äntligen växte ut igen + att jag hade samma frisyr som en kompis jag hänger en del med som har den manliga varianten av mitt namn = opraktiskt. 
Vi kollade in möblerna vi kunde köpa till badrummet, och började välja ut kaklet till badrummen. 
Vi var och drack varm choklad med spännande smaker en dag, och var och tittade på en jätteduktig tjej som spelade harpa. 
Jag mötte en kompis på Lökka och väntade i solen. Älskar verkligen att vintern är kort i Oslo. I Skellefteå när vi bodde där, var det snö från oktober till slutet av april och evigt mörker däremellan. 

Mars
 Jag hängde med mina vänner i solen på skolan när läraren var sjuk en dag. Även om jag inte är gruppens mest pratsamma person, är det intressant att höra på när andra pratar. 
Var och åt pecanpaj och massa andra amerikanska rätter. Jag, Martin och min familj firade st Patriks Day som vi brukar. Det är en parad längs Karl Johan där Oslos irländare går. Är alltid trevligt att se på och massvis av fina irländska varghundar att se på. 
Jag tvingade med mig Martin till Henie Onstad Kunstsenter för att se på den prickiga utställningen till Yayoi Kusama. Oj vad jag trivdes där. Prickar är nog mitt favoritmönster. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …