Fortsätt till huvudinnehåll

April - maj - juni 2016

Då var det dags för nästa sammanfattning av mitt 2016, och nu är det dags för våren och tidig sommar, min favorit del av året. Jag har väldigt lite över till vintern, den är kall och mörk, men när våren kommer, kommer mitt hopp tillbaka. Just att veta att det är länge, länge kvar till mörkret kommer tillbaka är en lättnad att tänka på. 

April
April fick visst bara fyra bilder, det hände visst inte så mycket spännande. 
Tussilagon kom fram på Ammerud, mycket senare än när vi bodde i centrum, vilket är synd. Jag har sett tussilago i februari och fjärilar i mars, vilket är mer hoppfullt. 
Jag fick hem min klänning från Ida Sjöstedt x Ellos kollektionen, och fick en bild regrammad av Ellos. 
Jag testade en klänning hos Monki som var sådär, köpte en tunn kofta/blus/sjal i samma blåvita mönster. 
Ida Sjöstedt-klänningen fick åka på när min syster fyllde år och skulle firas. 

Maj
Maj började med en middag hos Yayas, en asiatisk restaurang som har regn och åska lite då och då. 
Jag och Martin hängde i Frognerparken och jag slutade med strumpbyxor <3 Det är en lyckans dag. 
En lördag i maj firade jag en som skulle gifta sig senare i sommar. 
Sjuttonde maj kom och jag firade det ihop med en bunt av favoriter. Hade en riktigt trevlig dag, även om jag var ensam tjej större delen av dagen. Det är verkligen där jag trivs bäst. 
En annan solig majdag hängde jag och mina syskon i Töyen parken och myste. Vi träffade på en förre detta bekant i det att vi skulle gå, och det var jag glad för där och då. Det är verkligen några personer en inte behöver i sitt liv.
I maj fyllde jag år, även om det inte kom på bild. Jag hade hela min och Martins familj hemma hos oss på middag, och det var trevligt. 

 Juni
 Juni är alltid en månad där det händer massa saker. 
Jag var på Musikkens dag med min syster, en dag med massvis av gratiskonserter runt hela Oslo. Det är en av mina favoritdagar i Oslo helt ärligt. Vi köpte med oss sushi och satt på ett torg i solen och åt. Av en eller annan orsak hade vi lyckats sätta oss nära någon som luktade bajs, massvis av det. 
Jag fick hem waterbeads som jag lekte med. Har beställt hem massvis fler av de, fler än jag kommer få användning för. 
En helg hände det massa saker. Först var jag och Martin och firade St Hansaften på en liten segelträbåt i Oslofjorden. Vi åt räkor och drack vin på en liten ö och såg på fyrverkerier från båten. Det var verkligen en fin kväll, sett till oss två. De vi reste med kände varandra från förr och var väldigt sociala med varandra. Sen så blev jag skrikt på för att jag inte fattade båtspråk när jag skulle försöka styra båten. Inte direkt motiverande för att vara ärlig. Men som sagt, det var fint för det. 
En dag eller två senare var det dags för Prideparaden i Oslo och jag hängde med min syster, hennes sambo och sambons syster med vänner. Hade det väldigt trevligt som vanligt. När paraden var färdig och vi hade hängt klart i Pride parken, mötte jag upp farmor och farfar för att bli hämtade vid Rådhuset av mamma. Så for vi ut med båten och körde lite omkring i Oslo fjorden. 
Jag var även förbi DesuCon med min minsta syster och hade det trevligt där. Även om inte jag cosplayar längre är det kul att se på välgjorda kostymer för det. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint.