Fortsätt till huvudinnehåll

St Hansaften

Jag och Martin hade köpt presentkort till hans mamma och sambo till en upplevelse. De skulle få ut och segla med en båt och äta räkor och dricka vin i Oslo fjorden. Tyvärr var de bortresta, så jag och Martin fick ta biljetterna istället. 

I torsdags var det dags och vi tog bussen till Bygdöynes. 

P6230003
Vid det martima museet var det en utställning för att få uppmärksamhet till livet i vattnet. 

P6230007
Väldigt fin fyr. 

P6230008

P6230016
Jag hade först varit och jobbat och sen varit hos frisören innan vi hamnade vid vattnet. Är så otroligt skönt att vara kort i nacken igen måste jag säga. 

P6230020
Vi fick vänta länge, länge innan båten och alla var redo att ta sig ut på vattnet. Så vi passade på att fota lite. 

P6230022

P6230030

P6230024
Båten vi skulle segla med var en kopia på en båt man hittade vid Björvika. Man tror att båten kommer från 1400 eller 1500 talet och har en väldigt speciell design. Den främre masten förstod man inte riktigt vad den var till, för det finns ingen dokumentation alls vad den är till. Men det finns två tavlor, en i Holland och en i Danmark, som visar ett litet segel där fram och man tror att den användes till att styra båten som användes till frakt. 

P6230026

P6230038
Ledsen för dålig bild, men så här såg jag ut. 

P6230045
Efter någon timma ute på vattnet där Martin var en av de som rodde och jag fick styra båten (kommer inte göra det igen, fruktansvärt stressande) gick vi i land på en ö för att äta och dricka lite. 

P6230049
Det dukades upp med räkor och tillbehör och vi åt tills vi var mätta. 

P6230052
Vi fick en magisk solnedgång och det var verkligen mysigt. 

P6230059
Mitt <3

P6230065
På vägen tillbaka hade jag fått tag på mina kameror och försökte dokumentera när Martin rodde. Gick lite dåligt och han blev mest suddig. Men där är han. 

P6230077
När mörkret kom kunde man se många brasor ute på öarna och några tände fyrverkerier. 

P6230082
Vi var hemma vid ett och somnade bums. 

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …