Fortsätt till huvudinnehåll

Musikkfest 2016

Under de åren jag bott i Oslo (snart 7 år) så har det varje år arrangerats Musikkensdag/mussikfest. Musikkfest är helt gratis och det är många olika scener med olika stilar. Enligt programmet var det 30+ med scener som är lite överallt i Oslo. Det är väldigt mysig stämning runt i Oslo, och folk är glada och trevliga. 

Oftast har Martin gjort upp en plan för vad han vill se och jag följer bara med runt. I år blev det mer spontant med min syster då Martin jobbar, men det gjorde verkligen ingenting. 

P6040006
Jag gjorde mig klar och såg ut så här. 

P6040007
Läppglanset är nytt och kommer från NYX. Färgen heter Istanbul. 

P6040010
Jag var mycket tidigare i stan än min syster, så jag hängde vid trappen vid tigern och väntade på henne. 

P6040012
Vi gick först förbi Operan på väg till Sukkerbiten för mat och musik. 

P6040016
Lekte turister och tog bilder på konstiga saker i vattnet. Ser ut som ett isfjäll i glas. 

P6040032
Och så var vi framme. 

P6040031
Vi kom dit innan konserterna började, så det spelade mest stämningsmusik innan konserten. 

P6040023
Vi hittade platser i gräset och låtsades att vi var i England för en lite stund. 

P6040025

P6040034
Vi köpte lite mat innan vi gick. 

P6040036
Det var massvis med folk där. Var det en ledig plats att sitta på så gjorde någon det. 

P6040046
Vi gick förbi vad som skulle bli starten på en parad som vi missade. 

P6040051
Vi gick till Mono och vid Kulturhuset var det en konsert. 

P6040052
Min bror var inte impad. 

P6040058
Vi fick bra sittplatser vid mono och myste där ett tag innan vi blev hungriga. 

P6040060
Då köpte vi med oss sushi och satte oss i solen. Lyckades sitta nära där någon hade bajsat, för plötsligt fick vi medvind och kände stanken. 

P6040067
Sista scenen vi gick till var ett tjejband som spelade. De hade såpbubbelmaskin <3

Sen tog jag t-banan hem och såg på film. 

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …