Fortsätt till huvudinnehåll

En dag i båten

I torsdags frågade mamma om jag ville komma till Hovedöya och hänga i deras båt. Jag skulle ändå bara läsa till tentan och kan lika gärna göra det på en solig ö som på balkongen. 

 Efter lite packande, en promenad, t-baneresa och båttur så var jag framme och kunde hänga på bryggan. 

 Det är så otroligt lugnt och skönt där. 
Jag och mamma badade lite och pratade om allt möjligt.

 Men efter en stund började det åska och regna lite grann och vi flydde till båten. 

 Där blev det lite fika. 
(Testade ut en inställning på mobilen där man kan ställa in skärpedjupet)

 Men sen efter en stund kom solen fram och vi hängde på bryggan igen. 

Det är så otroligt skönt att kunna hänga på båten.

 Jag börjar få en fin färg på smalbenen, men vaderna är fortfarande väldigt bleka.

 När klockan närmade sig halv åtta bytte vi om till torra kläder och gick upp för att grilla med de andra som har båten där. 


 Även om jag inte pratade med andra än min familj var det väldigt trevligt. 

 Efter maten gick vi och utforskade ön. 
Hovedöya ligger ca fem minuter från Aker Brygge och har massa klosterruiner och badstränder. Om sommaren är det betesmark till massa får, men alla blommor är fridlysta och det är inte lov att tälta på ön. Däremot får man sova över i båten = går att utforska ön efter att sista båten till stan gått (något vi inte gjorde nu...). 


 Vi letade reda på var fåren var och stod och tittade på dem. 
Förra året var det hål i staketet = lösa får överallt på ön. 

 Kunde ju ha varit på ett värre ställe.


 Det är så fin utsikt från ön mot Akerbrygge. 

 Min spinkliga lillasyster <3

 Sen gick vi upp och kollade på kanonerna innan vi gick tillbaka till båten och jag packade mina saker för att ta näst sista båten till fastlandet. 

Tog över en timma hem, men det var varmt så det gjorde verkligen ingenting. 

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint.