Fortsätt till huvudinnehåll

La Sardina DIY

Förvarning: Bilderna blev mer jättedåliga än vad jag först trodde. Måste sluta pyssla i dåligt ljus. 

 Jag började med att plocka fram det jag behövde; La Sardina DIY (från Lomography), überlim, paljetter, rosa papper, liten skruvmejsel, extra skruvar, fram och baksida i plast till kameran, penna och Fritz the Blitz.  

 Först så ritade jag ut hur fram och baksidan såg ut så jag hade ett hum hur jag skulle limma på paljetterna. Jag valde att limma paljetterna på papper istället för direkt på kameran så jag kan ändra kameran om jag skulle vilja det. Permanenta lösningar är inte något för mig. 

 Sedan var det bara att börja limma på paljetter. Jag valde att göra ett randigt mönster med varannan rad vit och varannan rad rosa. Jag limmade inte paljetterna för nära kanten så pappret skulle få plats under ramen till kameran (se bilder på färdiga resultatet så förstår du nog vad jag menar) 

 Jag tog tjocka lager med lim på båda delarna så paljetterna skulle sitta ordentligt fast och gärna bada lite grann. 

 Den färdiga baksidan.

När limmet torkat var det dags att klippa ut delarna, vilket var lättare sagt än gjort. Jag försökte att klippa en bit innanför den svarta linjen för att få allt att passa. Baksidan var relativt enkel, framsidan därimot var ett mindre helvete. Har inte helt förstått hur man ska få på plastframsidan på framsidan till kameran då objektivet inte går att ta av och cirkeln är alltför liten. Så där fick jag improvisera lite grann, och det blev helt godkänt. Inte perfekt, men jag har mer paljetter, lim och papper så det är bara att göra om en dag. 

 Det blev himlans fint måste jag säga. Funderar på att göra fler fram och baksidor i olika färger så man kan byta, lite grann som skal till mobiler. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …