onsdag 12 september 2018

När vi gick i vårat gamla område och botaniska trädgården 🌸

DSC_9327
Tisdagen förra veckan hade Martin ledigt från jobbet och jag skulle inte jobba den dagen. Vi bestämde oss för att gå i vårat gamla område för att minnas lite grann. Tog inga bilder med kameran på vägen dit, men här är Fyrstikktorget som vi bodde rätt vid. Vi satt här lite och pratade om när vi bodde där. Vi bodde där i nästan fyra år. Ett utmärkt första ställe att bo när man flyttat hemifrån. 

DSC_9345
När vi kom till Ensjö gick vi till Safe as milk för att äta lite lunch. Gillade lokalen väldigt mycket och ska säkert dit igen. 

DSC_9356
Vi satt länge och pratade om det mesta. Är så himla mysigt att prata om var vi varit, var vi är och vart vi ska. 

DSC_9369
Jag åt en väldigt god Hawaii pizza. 

DSC_9373
Och Martin åt en hamburgare som var väldigt god. 

DSC_9387
Efter maten gick vi till botaniska trädgården och tittade runt. Snart kommer en del av den att packas ned inför vintern. Så vi luktade lite i örtträdgården. 

DSC_9389
Och tittade på de sista rosorna. 

DSC_9403
Humlorna hade det riktigt fint. 

Får jag någonsin möjlighet att ha min egna lilla trädgård ska jag se till att det finns en del örter och massa blommor till humlorna. 

DSC_9418
Vi kollade in pumpor. 

DSC_9429
Och jag mumlade låten this is halloween. Är lite tidigt kanske, men hamnade i väldigt höstmodus när jag såg pumporna. 

DSC_9436
Bestemors hage är verkligen en inspiration för hur jag vill att min trädgård ska vara. Det är så himla mycket som växer där, från våren till hösten. De har verkligen gjort ett bra jobb med planeringen av vad som ska växa där. 

DSC_9443
Något annat jag också behöver (se, egentligen borde jag bara flytta till botaniska trädgården) är en sån här grön tunnel. Får lite Alice i underlandet känsla vid dessa. 

DSC_9445
Hade med mig min Ona bag för att bli van vid den. Den väger en hel del, tom så är det 2 kg och med mina mest nödvändiga fotogrejer (kamera + objektiv, laddare, mobil...) så är det nästan 5 kg. 
Jag längtar tills jag kan sluta använda stödskenan helt. Nu behöver jag den endast när jag är ute och går eller tränar, men den syns verkligen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

2023 sista fest

 Vi har kommit till 2023s sista fest.  Det var en mulen dag. Var lite orolig att vi inte skulle njuta våran utsikt när det skulle bli ett n...