Fortsätt till huvudinnehåll

Veckosammanfattning vecka 47

Hej. Hoppas du mår fint i novemberkylan. 

Sista veckan i november och det är himla skönt. Jag har tjatat en stund nu om december, men gudars vad det brukar vara en fin månad. Jag ska ta tag i juldekorationer den här veckan. Kanske inte granen, inte än i alla fall, men resten av sakerna kan gärna få komma fram nu. 

Enda planen än så länge för helgen är att gå på julmarknad på Norskt folkemuseum. Kommer säkert vara fullt med folk som vanligt, men riktigt mysigt. 

Jag tog lite fler bilder från veckan, men har lyckats få med en del julklappar till andra på bilderna, så de blir inte publicerade. Men här är några bilder som inte har med julklappar att göra. 

Fredagen var jag ute med en vän och handlade lite saker. Behövde lite grejer till jul till jobbet. När vi handlat klart for vi ut och åt sushi innan hon följde med hem och vi pratade typ halva natten. 

Lördagen var Mike Carey på Outland Kirkegata för signering. Han har skrivit serietidningen Lucifer och boken The Girl with all the gifts, bland annat. Martin släpade med sig alla Lucifer-serietidningar vi har hemma för att få de signerade. 

 När vi blev hungriga gick vi till Glasmagasinet och åt där. Det finns helt klart bättre ställen i Oslo att en club sandwich helt ärligt. 

 Söndagen var det minnesstund för min mormor i botanisk hage. Min moster hade styrt upp det så fint med vad hon brukade ta med sig när hon var ute på tur. Min andra moster sjöng en sång som någon hade skrivit till mormor och framfört när hon tog konfirmation och läste upp några egna dikter som mormor hade gillat.

Vi gick sen och fikade, vilket tog lite tid då vi var en hel del personer som skulle fika. När jag kom hem spelade jag massa sims medan jag väntade på att Martin skulle komma hem. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Water pearls

Som jag har visat upp tidigare i min senaste veckosammanfattning + sammanställningsinlägg av Instagrambilder, så har jag beställt hem massvis av små kulor. Dessa kulorna kallas för water pearls och används till bland annat att ha i blomvaser istället för vatten eller som dekoration i vaser och så flytljus på dessa. Det tar ett par timmar i vatten innan de har nått sin fulla storlek. Och tänk på att de tar upp mer plats än det man tror. Jag var tvungen att byta skål en gång för jag hade felberäknat hur stora de skulle bli ganska rejält och de växte ur den första skålen. 
Jag vet inte helt hur de fungerar, men de innehåller något som absorberar upp vatten och kulorna växer i storlek och blir som små studsbollar. Trycker man för hårt på dem går de sönder och de är väldigt geléiga. 
Jag har beställt mina från Ebay och betalade lite över 8 kr för 1000 st. Det finns en större storlek än de jag beställde och hos vissa ebay-säljare finns möjligheten att köpa större mängder (hittade en som så…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…