Fortsätt till huvudinnehåll

Lite grönt hemma

Jag jobbar nära ett litet köpcentrum, men som oftast är stängt när jag jobbar. Men en gång ibland jobbar jag för ovanlighetens skull när det är öppet och då går jag genom där när jag ska till t-banan. Passerar då en liten blomsterbutik som jag ofta går inom och köper hem antingen snitt blommor, eller som nu, lite gröna växter i krukor. De var på rea och kostade totalt 100 kr, vilket kändes alldeles utmärkt.

Jag försöker verkligen mitt bästa med att hålla blommor vid liv hemma, det går sådär. Har några kaktusar som har överlevt länge nu, vilket är ett mirakel.
Jag vet inte helt, alls, ens lite grann, vad de här är för något. Men tror de ska hålla sig en stund. Hoppas jag.
Men det blir verkligen en stor skillnad hemma med fler gröna växter. Skulle gärna ha velat ha ett litet träd här hemma.

DSC_4297
De vita krukorna köpte jag samtidigt. Den flätade krukan kommer från Ikea.

DSC_4298

DSC_4301

DSC_4302

DSC_4303


Kommentarer

 1. Svar
  1. Verkligen :) Men ingen av växterna står där, utan på andra ställen i lägenheten :)

   Radera
 2. Gröna växter är verkligen snyggt, andra växter också såklart! Mina favvo är nog kaktus :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen. Gillar blommor, men när växten inte blommar är det inte lika spännande. Samma här, men det är kul att ha lite andra också :)

   Radera
 3. Så fint med växter! Jag har dock också svårt att hålla de vid liv haha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att det är :) Det är därför jag försöker att undvika dyra växter. Känns inte lika hemskt när de dör.

   Radera
 4. åh så fina blommor :) skulle själv behöva köpa hem lite nya gröna växter till hemmet.

  sv; ja jag måste också sluta att överanalysera saker så du är inte alls ensam om att göra det :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack :) Känner att jag behöver fler, men har inte helt plats...

   Radera
 5. De e så fint me blommor :)

  SvaraRadera
 6. Men fint!!! På tal om blommor osv kan jag meddela att jag har dödat 3 kaktusar...........??????

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Oj, det är ändå bra gjort :O

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint.