Fortsätt till huvudinnehåll

Veckosammanfattning vecka 15

Hej och glad måndag! Blir en kort vecka i och med att idag är en röd dag, eller, i alla fall för de som jobbar. 
Den här veckan har jag en del inplanerat, mest i samband med min bacheloruppgift. Den här veckan börjar jag skriva då jag känner att jag har läst mycket. Jag gillar att läsa massa innan jag börjar skriva, så att jag vet lite bättre om vad som står var. Hjälper massvis. 
Jag väntar också hem tre paket, ett med böcker, ett med smink och ett med kläder. Så det är något. 
Annars ska jag fortsätta med benen högt och i en skena. Foten är inte bra än, och det är visst helt naturligt, så jag stressar inte. 

Förra veckan var väldigt lugn, jag läste massvis och vilade en hel del. Var förbi min doktor, testade ut ett nytt sushiställe, köpte en del saker till lägenheten och var förbi mamma på påskmiddag. Vi hade även spelbonanza hemma hos oss, vilket gjorde att vi spelade en hel del brädspel. 

 Min vecka började visst på tisdagen. Jag tog bussen till Helsfyr och det är så himla märkligt att vara där jag bodde förut utan att vara där mer. Det har blivit en del förändringar, vilket känns märkligt att vi inte har följt med på.

 Efter att jag var hos doktorn mötte jag Martin på Grorud för att handla och äta lite. Det har öppnat ett sushiställe, och det behövde vi testa ut.

 Tro inte på leendet, han hade extrema skavsår och haltade runt. Måste sett märkligt ut med två haltande personer.

 Jag lyckades söla soyasås på mig, vilket kändes himla typiskt när jag hade på mig vitt.

 Sushin var riktigt god, lokalen riktigt fin och servicen var utmärkt.

 Onsdagen var det spelkväll och vi testade ut Bloodborne. Så otroligt kul.

 Sen spelade vi lite Turtles. Jag och de andra paddorna vann första scenariot.

 Men inte det andra tyvärr.

 Fredagen kom Martin hem med skräpmat och vi kollade på film - Kubo and the two strings (see den!).

På kvällen hade jag mini-spa och hade massvis med ansiktsmasker. 

Lördagen var vi ute och handlade lite. Jag hade inte varit utanför hemmets fyra väggar sen tisdagen och behövde luftas. Vi beställde hem ett nytt vardagsrumsbord och köpte en spegel till toan. På kvällen for vi hem till min mamma på middag, och det var intressant att komma sig dit och hem. Min fot var ytterst oenig i alla trappor vi var tvungna att gå upp och ned. Men fick vila mig resten av helgen, så det gick fint.

 Årets sämsta bild (mobilkameran ville inte vara med mer), men jag målade naglarna för första gången på en mindre evighet. Den mörkrosa är bachelorette bash, mintfärgade är blossom dandy och den ljusrosa är steal his name. 

 Söndagskvällen spelade vi tre spel. Den första heter Beta Botz. Vi köper en robot och sen uppgraderingar så ska vi ut på uppdrag. 

 Baksidan var väldigt gullig.

Vi spelade sen Pandemic. Vi är personer som ska stoppa fyra olika smittor och måste samarbeta. Vi lyckades vinna, vilket kändes bra. 
Sen spelade vi två omgångar av Bloodborne, och det gick inte lika bra för mig den här gången...

Kommentarer

  1. Åh så kul att spela sällskapsspel! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen :D Vi spelar massvis, men då är det också ett av våra större intressen vi delar :)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …