Fortsätt till huvudinnehåll

En liten bröllopsuppdatering: Inbjudningarna

Tiden går väldigt fort fram och nu är det inte länge kvar alls tills vi gifter oss.
Tänkte börja visa lite mer av det vi har fått färdigt, och tänkte börja med våra inbjudningar. 

En färg som vi valde som huvudfärg till bröllopet är blått, och då mer exakt kungsblå (eller T.A.R.D.I.S-blått).
Vi letade länge över nätet efter en inbjudning som passade oss, men inte hittat något som vi gillade och inte kostade en mindre förmögenhet, valde vi att göra våra egna. Det krävdes en del hjälp från våra kära best mans, men så får det bara vara. Vi ville inte lägga ned flera hundra kronor per inbjudan, för helt ärligt, hur många är det som sparar på dem?

Vi köpte mörkblått papper som bakgrund och valde att ha två olika inbjudningar till vigseln och festen (de är på två olika datum). 
Jag Googlade runt och hittade en hel del sidor där man kan designa sina egna inbjudningar, och hittade två designs hos GreetingsIsland som vi gillade. Jag skrev en på svenska och en på norska, sparade ned och sen skrev vi ut dem hemma på fotopapper. 


DSC_8056x
Och så här blev resultatet. På baksidan är det mer information till gästerna. De är lite sneda och så, men de är gjorda med kärlek. 
Jag valde bilder från när vi var i Bryssel för att det var där vi blev förlovade + att vi gillar de här bilderna på oss. 

DSC_8064x

Om jag skulle göra om det här så hade jag dels sett efter en sådan maskin/grej som kan skära många papper på en gång, och gör det rakt. För det tog ruskigt lång tid att klippa och klistra närmare 100 inbjudningar. 
Jag hade också test gjort en för att se hur det blir. Limmet + fotopappret + det mörkblå pappret var inte den bästa kombinationen. Pappret böjde på sig och fick ligga under böcker/brädspel för att blå någorlunda platta.  

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …