Fortsätt till huvudinnehåll

Pride-paraden och en båtresa

I lördags var det dags för årets Pride-parad, och med allt som har hänt den sista tiden i världen kände det extra fint att markera den. 
Jag gick inte i paraden, men min mamma, hennes sambo och min yngsta syster gjorde det. 

 Jag mötte min syster och hennes flickvän + hennes familj för att få bra platser att se paraden. 

 Sjukt peppade. 

 Se så fina. 

 Regnbågen var ett genomgående tema. 

 Efter en lång väntan var det äntligen dags för paraden.  Min tuffa syster <3


 Här har precis två män blivit makar <3 


 Efter massa tittande och problem att komma in i Pride-parken (svårt att korsa tåget) var det dags för kall dricka med massvis av andra personer. För första gången lyckades jag se två kända personer som jag visste vem det var.  Vi blev less på att hänga i parken, var så fruktansvärt mycket folk att det knappt gick att gå där. Jag skulle möta farmor och farfar för att bli hämtade av mamma med båten för att äta middag med dem. 

 Medan jag väntade lyssnade jag på Creepy poden. Väldigt lyssnadsvärd. 

 Vi blev upphämtade vid Akerbrygge/Rådhuset. 

 Och vipps så var vi på Hovedöya och skulle äta middag. 

 Vi var många så det blev korv med bröd. 

 Vi tog båten med ut på en körtur. 

 Min farmor och farfar.  Jag, farmor och farfar blev lämnade vid en brygga nära operan, men den satt inte fast med fastlandet så vi var tvingade att bli hämtade igen. 


När vi kom hem satt jag barnvakt till Martins brorsdotter och det var väldigt mysigt. 

Kommentarer

 1. Jag tycker det är sååå bra att Prideparaden arrangeras varje år. Blir så himla glad av alla dessa fina bilder :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur. Har för mig att jag läste att Oslos Pride parad har pågått sen 1982, så den har en hel del år på nacken :) Åh så bra <3

   Radera
 2. så himla mycket ni hinner med :D Bra jobbat! Jag har gått i en enda prideparad. Det var kul :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en väldigt händelserik dag :) Har aldrig gått i paraden, bara sett på den :)

   Radera
 3. Vilken dag! Kul med pride, och båtfärd! Älskar båtar <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en väldigt fin dag :) Det var väldigt kul :)

   Radera
 4. Åh men kul med prideparad :) Gick i den som var här i Norrköping i maj, så kul <3 Och vad fint att de hedrade Orlando i den du var på, helt rätt <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad kul :D Årets tema var solidaritet, så det skulle ju vara konstigt om det inte vore någon form för hedrande då.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint.