Fortsätt till huvudinnehåll

Malmö dag 2

Fredagen var våran andra dag i Malmö och Jenny hade ledigt från sitt jobb och skulle visa oss runt i staden hon växte upp i. 

DSC_4848
Jag hade på mig en ny klänning från Club L/ASOS.

DSC_4856

DSC_4861
Malmö har massvis av fina byggmålningar lite över allt. 

DSC_4868
Vi gick längs Malmös gågata och tittade lite i butiker innan vi blev för hungriga och gick hit, Agnez. Ett ställe som serverar vegansk mat och allt blir lagat här. 

DSC_4869
Martin åt en gryta och en salladsbuffé som var visst väldigt god. 

DSC_4873
Jag åt en matpaj. 

DSC_4874
Alltså hur vacker får en person vara?

DSC_4879
Martin och jag. 

DSC_4881
Vi gick till en fin park där det brukar vara en trädgårdsfestival som ska vara väldigt vacker. 

DSC_4883

DSC_4887
Även om trädgården inte var på sitt vackraste så var det väldigt fint för det. 

DSC_4889

DSC_4909
Vi gick längs kanalen tills vi kom till ett relativt nytt bostadsområde vid Turning torso. 

DSC_4916
I kanalen kunde man stå på vattenbräda längs en linbana. 

DSC_4923
Glaskupolen är byggnadens trädgård, så himla fint. 

DSC_4940
Vi gick ned till vattnet och Martin och Jenny kände på det. Jag är väldigt klumpig av mig och ville verkligen inte ramla i. 

DSC_4943
DSC_4972
De badade till och med, vilket säkert vore skönt, om jag verkligen inte hatade vågor och vatten i ansiktet/håret. Har ingen aning var eller när det kom, men så är det. 

DSC_4974

DSC_4992
Vi gick ut på en utstickar grej och tog bilder. 

DSC_5007
Älskar hur otroligt blek jag ser ut att vara. Känner mig inte så blek i alla fall. 

DSC_5012
Vi kollade in fina lägenheter och handlade i en butik som nästan bara hade närproducerade produkter och hittade hängmattor som alltid är ute. 

DSC_5016
Vi åt glass...

DSC_5020
Och andra onyttigheter. 

DSC_5023
Det vi drack var väldigt gott och hade väldigt fina flaskor. 

DSC_5046

Tillbaka hos Jenny och Kalle så skulle vi grilla. 


 På kvällen spelade vi spel och drack drinkar och försökte oss på yoga (gör inte det när du druckit...).

Vi spelade ett spel som heter Bussen som går ut på att man först blandar en kortlek väldigt bra, lägger ut en pyramid med korten ned så att de är hemliga. Resten av korten delar man ut till alla som är med i spelet. Sen vänder man upp kort efter kort och lägger ut de man har på handen. Första raden är värd 2 slurkar, nästa rad 4, sen 6 osv som man delar ut till de andra spelarna. Den som sitter igen med flest kort måste ta bussturen. Då är det en ny pyramid, men den här gången väljer spelaren som förlorar ett kort från varje rad och om det är ett klätt kort måste spelaren börja om igen från botten ända tills personen kommer till toppen. Varje rad är värd lika många slurkar som i första delen av spelet. 

Nu när du vet hur spelet går till så ska jag förklara bilden. När vi hade byggt upp pyramiden och delat ut resten av korten var det ett kort som blev över och vi la åt sidan. När vi väl kom till toppen hade alla kvar två kort, och då räknar vi värdet av korten. ALLA satt kvar med dam och 9. Vad är oddsen på det?

Kommentarer

  1. Vår vackra land som har så många underskattar... finns så mye fina plaster och landets natur, åååh den det såå vackert att det gör ont ibland ^^

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint.