Fortsätt till huvudinnehåll

Restaurant Day May

I lördags var det dags för restaurant day igen. Vi har varit på den i februari i år och november ifjor. Nästa gång är för övrigt 16 augusti. Det här är något som händer lite överallt i hela världen, så bara googla det som är vars du än är. 

 Vi skulle möta Martins kompis och hans sambo i stan. Så var ute av lägenheten väldigt tidigt för att vara oss. 

 Var superpeppad. Det var 4 ställen i Oslo den här gången som vi skulle besöka. 

 Vi skulle mötas här vid Nationaltheatret. Men det blev lite förseningar så vi gick till första stället. ¨

 Som var här, finska ambassaden. 

 Det var finska flaggor, marimekko dukar, fazer och andra finska saker. 

 Vi åt fisksoppa och ugnspannkaka. Det var så gott. Har inte ätit ugnspannkaka på superlänge. 

 Vi åt vid byggnaden där personalen som jobbar i ambassaden bor. Det var en jättemysig trädgård. 


 Världens finaste. 

 Hade på mig en ny topp från Monki som jag köpte på fredagen. 

 Nästa ställe var en frukostbuffée där de som bodde i lägenheten hade gjort allt. Det var ju gott. Men det var dyrt, var svårt att ta mer, var inga sittplatser, och mycket hade gått tomt innan vi kom dit. Så det var synd. 

 På väg till tredje stället gick vi förbi två tvättbjörnar som hade fest. 

 Vi skulle till Vegansamfunnet för att äta lite grann. 

 Det var fint dekorerat, men det kändes väldigt st Patricks Day. 

 Jag höll platser medans de andra ordnade mat. Passade på att ta en del selfies. 
Sen kom Jenny och en kompis till henne. Vilket var lite spännande, för vi hade inte pratat med henne. Så de satt och åt med oss. 

 Här var menyen. Så mycket god mat. 

 Jag och Martin delade en tallrik med lite blandat. 


 Tyvärr började det regna när vi kom till sista stället + att jag var supermätt. Martin tog en chili con carne som jag smakade på. 

 Vi satte oss sen på en pub och pratade om allt och inget. Pratade lite grann om en framtida resa ihop, vilket kan bli väldigt bra om vi får till det. 

När vi kom hem bjöds det på souvas. Gudars vad gott det är. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …