Fortsätt till huvudinnehåll

17. mai

17 maj hade vi besök av min farmor och farfar, så det blev en lugnare söndag än det annars hade blivit. 
Vi startade dagen med en lugn frukost innan vi for hem till min syster att hälsa på. Där var det fullt kalas med champagnefrukost. 
Jag och Martin tog t-banan in till stan för att möta min syster och resten av gänget och att se på tåget längs Karl Johan. 
Tyvärr var det fullt med folk överallt, så vi hittade aldrig dem. 

Det blåste och var hemskt kallt tyvärr. Kom en del regn och ett par snöflingor. 

 Det här är en del av folkmängden i stan man ska bryta sig igenom. Är folk överallt och går knappt att gå någonstans. Men alla är glada för det. 


 Min syster och hennes vänner skulle hit till Aker Brygge för att dricka öl och festa vidare. Men det var en enda stor folkmängd där. 

 Massvis av flaggor. 


Vi gick förbi Grönland där det var ett tivoli. Ansikten till barnen vi mötte när de fick syn på tivolit var prislös. Gud vad lyckliga. 

 Vi gick vidare och passerade ett fängelse som har massvis av kakel i olika färger och mönster. 

 Allt gåandet tog hårt på mina strumpbyxor. 

 Dagens händelse var att besöka Vålerenga skole där det var olika lekar och såldes massa mat och kakor. Väldigt vanligt på 17. mai i Norge. Många utav barnen jag jobbade med går nämligen här, så jag hoppades på att möta dem och deras familjer. Var så otroligt kul att se hur mycket de hade växt sedan jag såg dem sist för nästan ett år sedan. Vissa hade även blivit stora syskon eller skulle bli det, så det var kul att se.

 Vi åt en del kakor. Att besöka skolor är 17 maj för Martin så han var helnöjd med dagen. 

 På kvällen kom en del av min familj på besök för att äta middag. Det blev räkmackor. 

Och en enkel tårta till dessert. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …