Fortsätt till huvudinnehåll

17. mai

17 maj hade vi besök av min farmor och farfar, så det blev en lugnare söndag än det annars hade blivit. 
Vi startade dagen med en lugn frukost innan vi for hem till min syster att hälsa på. Där var det fullt kalas med champagnefrukost. 
Jag och Martin tog t-banan in till stan för att möta min syster och resten av gänget och att se på tåget längs Karl Johan. 
Tyvärr var det fullt med folk överallt, så vi hittade aldrig dem. 

Det blåste och var hemskt kallt tyvärr. Kom en del regn och ett par snöflingor. 

 Det här är en del av folkmängden i stan man ska bryta sig igenom. Är folk överallt och går knappt att gå någonstans. Men alla är glada för det. 


 Min syster och hennes vänner skulle hit till Aker Brygge för att dricka öl och festa vidare. Men det var en enda stor folkmängd där. 

 Massvis av flaggor. 


Vi gick förbi Grönland där det var ett tivoli. Ansikten till barnen vi mötte när de fick syn på tivolit var prislös. Gud vad lyckliga. 

 Vi gick vidare och passerade ett fängelse som har massvis av kakel i olika färger och mönster. 

 Allt gåandet tog hårt på mina strumpbyxor. 

 Dagens händelse var att besöka Vålerenga skole där det var olika lekar och såldes massa mat och kakor. Väldigt vanligt på 17. mai i Norge. Många utav barnen jag jobbade med går nämligen här, så jag hoppades på att möta dem och deras familjer. Var så otroligt kul att se hur mycket de hade växt sedan jag såg dem sist för nästan ett år sedan. Vissa hade även blivit stora syskon eller skulle bli det, så det var kul att se.

 Vi åt en del kakor. Att besöka skolor är 17 maj för Martin så han var helnöjd med dagen. 

 På kvällen kom en del av min familj på besök för att äta middag. Det blev räkmackor. 

Och en enkel tårta till dessert. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Water pearls

Som jag har visat upp tidigare i min senaste veckosammanfattning + sammanställningsinlägg av Instagrambilder, så har jag beställt hem massvis av små kulor. Dessa kulorna kallas för water pearls och används till bland annat att ha i blomvaser istället för vatten eller som dekoration i vaser och så flytljus på dessa. Det tar ett par timmar i vatten innan de har nått sin fulla storlek. Och tänk på att de tar upp mer plats än det man tror. Jag var tvungen att byta skål en gång för jag hade felberäknat hur stora de skulle bli ganska rejält och de växte ur den första skålen. 
Jag vet inte helt hur de fungerar, men de innehåller något som absorberar upp vatten och kulorna växer i storlek och blir som små studsbollar. Trycker man för hårt på dem går de sönder och de är väldigt geléiga. 
Jag har beställt mina från Ebay och betalade lite över 8 kr för 1000 st. Det finns en större storlek än de jag beställde och hos vissa ebay-säljare finns möjligheten att köpa större mängder (hittade en som så…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint. 
Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…