fredag 2 augusti 2013

Brighton (london dag 4)

Jag och Martin bestämde oss för att ta en dagstur till Brighton för att få se mer av England än bara London och Reading. Brighton är en väldigt fin kuststad som briterna reser till för att sola och bada.

 Brightons tågstation. 

 Det var bara att följa gatan rätt fram... 

 ... Helt tills man kom till havet. 

  Vi tog en liten glassrast. 


Och vi provade på lite spel, men vann inget.  Det är ett tivoli längst ute på en pir. Har drömt länge om att vara på en sådant tivoli, så det var kul.  Det var en stor arkadhall där man kunde vinna biljetter som man bytte mot saker. Vi vann drygt 1300 biljetter för nästan inga pund alls, och bytte till tre saker. Bland annat den lilla figuren på mitt knä som våran granne fick av oss.  Det fanns en hel del karuseller där. 

 Jag och dr Frankensteins monster. 


 Sedan så hängde vi på stranden en stund och solade. 

 När vi kände oss färdiga på stranden gick vi och utforskade staden lite grann. 
 Bland annat det här cafèet som heter Choccywoocydoodah som har en egen tv-serie på TLC om jag kommer ihåg rätt. 


 En himla god chokladtårta. 

 En bananasplit. 

 Det var ett wizard of Oz tema på några av tårtorna. Bland annat yellow brick road. 

 En sjöman. 

 En tornado med fötterna till en häxa som sticker fram. Efter att vi lämnat av lite saker och andats på hotellet for vi till Westfield för att äta middag. Vi ville prova på Jamie Olivers resturang som han har där.  Min mat. 

 Martins mat. 

 Martins dessert. 

Min dessert. 

Vi var inte direkt imponerade över maten. Var inget speciellt med den och väldigt liten smak. Desserten var himla god, så det vägde upp en del. 

2 kommentarer:

Vecka 17

Hej. Hoppas du mår bra. Jag har haft en riktigt bra helg, den har känts väldigt lång, men på ett bra sätt.  Den här veckan har jag lite...