fredag 25 juni 2021

Vi har köpt oss hus!

 Vi har de sista åren sett efter ett nytt ställe att bo på. Det har tagit tid, för vi älskar våran lägenhet och området vi bor i. Att köpa större i vårt område är inte heller ett alternativ. Det är alltför dyrt och de flesta husen är gamla och inte fixade sen de byggdes, så det är mycket som måste fixas på. 

När vi var ute och körde för att se på ställen utanför Oslo körde vi förbi ett ställe som heter Fetsund. Det ligger ca 20 minuter med tåg från Oslo centrum, inte långt ifrån Lillström och Strömmen, vilket är bra. En av åsarna håller på att bli utbyggd, och där på toppen kommer vi att bo. 

När vi körde dit första gången blev vi förälskade i utsikten och att det ligger rätt vid skogen. Det här var första gången vi var i ett område där vi kände att här vill vi bo. Sist vi kände så var när vi var på visningen av våran lägenhet. 

Vi kollade in husen som OBOS höll på att bygga, men kom fram till att de vi vill ha skulle vara alltför dyra (de med utsikt). Tack vare våran svägerska fick vi veta att så inte var fallet, de hade ett hus kvar i den yttersta raden med utsikten ut mot Lilleström och Glomma. Så vi slog till.
Martin har inte sett huset än, men det har jag och svägerskan. Han litar fullt ut på vad jag tyckte (och vad svägerskan tycker). 

Så nu måste vi bara vänta tills början av 2023 innan vårat hus är färdigbyggt. Men innan dess ska vi ordna möte med våran mäklare så Martin också får se hur vi ska bo. 

Här är vi efter att vi gått igenom och signerat alla papperna. 

Köket är så himla fint. Alla vitvaror följer med (inte vanligt att det gör i norska hem). Vinkylskåpet är ett tillval, som vi mest troligen inte kommer att göra. 
Vardagsrummet och matbordsdelen är stor och luftig. 

Våran utsikt kommer att vara åt samma håll, bara längre till höger. Vi kommer få en ganska stor trädgård, vilket jag ser fram till. Har en plan om att bli den jobbiga grannen med fantastisk trädgård. 
Som du kan se på skuggorna så är det också med en takterrass över garaget, vilket ska bli himla bra. 

Här är första våningen. Bry dig inte om möblerna, vet inte vad de tänkte när dem skulle inreda ritningen. 

Och här är andra våningen. Martin är så himla peppad på att få en takterrass. Kommer att bli många kvällar där. 


Hoppas innerligt att tiden går lite fort, men det gör den säkert. Det här blir första gången sen jag flyttade till Norge som jag inte kommer att bo i Oslo. Nu kommer inte Oslo att vara hemskt långt borta, men blir en förändring. Ska bli spännande att utforska nya områden lite mer, hitta nya ställen att äta på, lära känna nya grannar och så. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

2023 sista fest

 Vi har kommit till 2023s sista fest.  Det var en mulen dag. Var lite orolig att vi inte skulle njuta våran utsikt när det skulle bli ett n...