onsdag 23 mars 2016

My brain is the burger and my heart is the coal

Hurra för påskledigt. Eller, jag jobbar nästan alla kvällar den här veckan, men jag har ledigt på dagen och det har Martin också. 

I måndags hade vi tänkt att resa till Henie Onstad Kunstsenter, men glömt bort att inget museum är öppet på måndagar i Oslo. Vi ändrade om våra planer och bestämde oss för att bara stadsvandra lite grann. 

P3210126
Kollar att sminket är på plats. 

P3210131
Det är fortfarande lite snö som ihärdigt ligger kvar. Kan det inte bara ge upp och smälta bort?

P3210132
När jag blev hangry gick vi till the Nighthawk Diner för att äta frunch. Vi har ätit där tidigare men inte varit imponerade, så vi ville testa det igen. 

P3210133
Min Martin. 

P3210140
Jag var hungrig och bestämde att vi skulle dela på chokladpannkakor. 

P3210142
Martin åt också en uppochnervänd annanaskaka. 

P3210145
Och jag testade deras pecanpaj. 
Det var helt ok, men vi väljer fortfarande Ryes över det här.

P3210147
Vi hade många timmar kvar innan våra middagsplaner, Martin hade fått en hamburgare av Dögnvill som födelsedagspresent. Vi gick till Björvika och tittade lite. 

P3210148
Sen behövde vi på toan och när vi var nära operan gick vi dit. Det var även en del kostymer att se på. 

P3210150

P3210163
Det var så himla fint väder när vi vaknade, men blev kallt utöver dagen. 
Jag hade på mig sjal från Weekday, jacka från Monki, tröja från en butik i Danmark, kjol från Asos, bältet från H&M och var nyinköpt på dagen (glömde hur stor kjolen är i midjan), väskan från Kate Spade, brillorna från Rayban och skor från Vans x Disney. 

P3210168
Vi gick till Sörenga och kollade in lägenheter. 
För 7,99 miljoner fick du en tre rums lägenhet, men du betalade 12 miljoner fick du även fjordutsikt. Inget ont alls mot Oslo fjorden, men den är inte värd 4 miljoner.... 
Vi såg också en lägenhet på 149 kvm för 13 miljoner. Terrassen är på 77 kvm och vardagsrummet/köket är på 74,4 kvm. Våran lägenhet vi bor i nu är på 74 kvm... 

P3210176
När klockan närmade sig sex närmade vi oss Mathallen för att gå på Dögnvill. Det är något jag har längtat efter ända sen Martin fick mejl från dem. 

P3210172
Jag åt en Blåmandag, vilket innebar massa blåmögelost och bacon. 

P3210174
Till dessert blev det tre kulor med glass, och gudars vad vi var mätta efteråt. Det finns en vegansk chokladmousse som jag gärna hade testat. Men, vet om att de ofta är väldigt mättande, och det orkade jag inte då. 

Sen tog vi t-banan hem och försökte få upp lite värme i kroppen efter en hel dag ute och såg på Walking Dead innan det var dags att sova. 

12 kommentarer:

  1. Svar
    1. Det var väldigt gott :) Tack detsamma :)

      Radera
  2. Skönt att ni är lediga tillsammans på dgarna :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är verkligen skönt :) Är så ovanligt att hitta på saker med varandra under dagtid på veckodagarna :)

      Radera
  3. Åhh du klär dig alltid så fint tycker jag. :) Maten och allt ser jättegott ut ju! Dögnvill verkar vara ett trevligt ställe. :D SV: Jag tycker Photo finish är jättebra! Huden blir len, jämn och sminket sitter på plats länge. Sen är den väldigt dryg så man behöver endast pyttelite vilket gör att den är värd det lite högre priset också. :)) Kramis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh tack <3 Försöker mitt bästa :) Maten var supergod :) Det är ett väldigt trevligt ställe, helt klart värt ett besök om man har vägarna förbi Oslo eller Stavanger :)
      Ohh då ska jag försöka få tag i den :) Kram

      Radera
  4. vad roligt! härliga bilder :)

    SvaraRadera

2023 sista fest

 Vi har kommit till 2023s sista fest.  Det var en mulen dag. Var lite orolig att vi inte skulle njuta våran utsikt när det skulle bli ett n...