Fortsätt till huvudinnehåll

Födelsedagsfirande, karaoke och creepy män

P3110005

Jag hade en alldeles fantastisk fredag med mina vänner. Jag var på födelsedagsfest och hade det väldigt trevligt där. Blev massa skratt och allsång. 
Vi gick sen vidare till karaokebaren Syng. Jag har aldrig varit där förut, men det var kul. Jag dansade massvis, vilket var första gången på väldigt länge och försöka gången med mina vänner. Vilket var intressant och kul. Shake what your mama gave ya säger jag bara. 

Och nu till något mer allvarligt. 
Jag är ute ofta och festar och kommer ibland reser jag hem utan sällskap (= Martin eller någon jag känner). Jag känner mig aldrig rädd oavsett hur full jag är eller hur sent klockan är. 
Men när jag for hem gick allting fint. Bussen var tom så jag fick en sittplats, var trött som bara den men lyckades hålla mig vaken hela vägen hem. 
När jag nästan var hemma var det en man som kom fram till mig och började prata. Det i sig är inte farligt halv fyra på morgonen. Men man kan välja sina samtalsämnen bättre än hur mycket bättre sex är på fyllan, att han ska ta med mig på en resa runt världen bara han får mitt nummer och sen försöker stalka mig hem. Tyvärr skulle han och hans kompis till samma lägenhetsbyggnad som jag bor i. Men jag lyckades få han att inte följa mig till min dörr. Oavsett hur mycket nej jag sa ville han inte lyssna. Jag blev inte rädd men tyckte att det var fruktansvärt obehagligt.  Det borde gå för en tjej att gå hem själv på natten och få vara ifred. 

Kommentarer

 1. Ja det är riktigt obehagligt när någon kommer fram och pratar med än sent på kvällen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte obehagligt i sig, utan VAD man pratar om och HUR man pratar. Tack och lov vet jag att jag klarar mig, men man vet ju aldrig vad det är för tokisar ute.

   Radera
 2. Jag är ganska så orädd av mig och näst intill ibland dum-orädd =P... går ju oftare själv än med någon också! Har aldrig sett varför jag ska vara rädd för att gå själv, vilken tid på dygnet *lol*... gäller att vara uppmärksam på omgivningen och vara lite strategiskt i handlingen + att jag är säker på min självförsvar också *smail* Härligt att du fick en trevlig dag/kväll iaf =D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh samma här. Men samtidigt så vet jag ju var jag ska och inte ska gå. Behöver ju inte utmana ödet även om jag går själv.
   Jag hade det väldigt fint :) Kram

   Radera
 3. Det här är så sjukt. "jag lyckades få honom att inte följa mig till min dörr" som att det ens är något en ska behöva kämpa för. jävla idioter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh jag vet. Jag har inga problem att prata med folk om nätterna, men det blir så obehagligt när de ska vara 'gentlemen' och följa en till dörren. Ville verkligen inte att de ens skulle veta var jag bodde. Förstår inte hur många nej och jag vill inte man ska måsta säga innan de ger sig.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …