Fortsätt till huvudinnehåll

Julmarknad på Norskt Folkemuseum

I lördags skulle jag och Martin på julmarknad på Norskt Folkemuseum med två vänner av oss, Kyrre och Bao. 
Det här var första dagen som marknaden skulle vara öppen + att DNB och Oboskunder hade gratis inträde, så vå var beredda på en massa folk där. 

PC050052
Jag dubbelkollade att kameran fungerade innan vi for. 

PC050053
Vi fick med oss en karta där det stod vad som hände och var. 

PC050055
Så var det dags att börja kika omkring. 

PC050059

PC050061
Hade hoppats på snö, men fina blad får duga. 

PC050070
Här har ni mig den dagen. 

PC050073

PC050066
Vi hade med oss våran nya GoPro 4 Session kamera och Martin filmade lite grann. När jag skriver det här inlägget så har jag inte sett än på filmen, men tänkte försöka klippa ihop något som får dyka upp på bloggen. 


PC050076
Vi gick in till ett av alla små hus och tittade. Se så fint taket var. 

PC050077

PC050079
Vi såg en massa barn med pepparkakor på pinne, och det ville vi också ha. 

PC050080

PC050088
Vi tittade lite på djur och på en massa bodar innan vi får hem. 

Rätt efter att vi köpte pepparkakorna på pinne såg jag en kvinna som jag tyckte kände igen, men kom inte på vem det var. Vi såg henne en gång till och visade sig vara den norska statsministern Erna Solberg. Är ju helt värdelös på att känna igen folk... 


Kommentarer

 1. Ja vilket häftigt tak där :)

  SvaraRadera
 2. Trevliga bilder, jag gillar din vinröda kappa. :D Jättefin!! Kaniner är ju så fina djur!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Jag trivs så himla bra med den kappan :) Kaniner är bland det sötaste :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …