Fortsätt till huvudinnehåll

Juli - augusti - september 2015

Så var det dags för den tredje delen i min årssammanfattning. 

Juli
jul
Vi köpte gardiner till sovrummet efter nästan ett år i lägenheten. Vi hade Jenny och Kalle som bodde hos oss i nästan två veckor innan de flyttade till Sverige. Blev en massa dricka på balkongen, god mat och badande. Jag och Martin var turister i Oslo under semester och besökte bland annat Norskt Folkemuseum. 

Augusti
aug
Håret blev ännu kortare och jag gick från rött till lavendel. Vi badade massvis och var på Kjeholmen med min familj ett par helger. Hörde på när Florence + the machine spelade på Öya. Planerade till Reading Festival och åt dumplings. Hängde på Readings Festival och hade det hur fint som helst. Hoppas så innerligt att jag kan resa dit igen nästa år. Började på andra året på Barnehagelärerutbildningen.

September
sep
Firade fyra år med Martin och var förbi både Kulturnatta och en stor matmarknad. Hade farmor och farfar på besök då min bror skulle flytta hit. Var på Höstsabbath och lyssnade på musik. Ännu fler spelkvällar. Var på Astrup Fearnley museet och tittade omkring. Köpte höst och vinterskorna på en Outlet för nästan halva priset. Var med Bao på en inredningsdag och såg massa fina saker. 

Kommentarer

  1. men åh var du på reading?! vill också :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Yes :) Det här var fjärde året vi var där :) Det förstår jag, det är en fantastisk festival :D

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …