Fortsätt till huvudinnehåll

Olympus Pen EPL-7

I lördags fick jag hem en ny kamera jag har köpt. Min Nikon1 J2 började bli lite sliten, och det är helt förståeligt när jag haft den i nästan 3 år och den fått följa med på festivaler, resor, fester och konserter. 
Efter en massa googlandet föll valet på en silvrig Olympus Pen EPL-7. Hos de flesta bloggare som använder den kameran (och andra ur Pen-serien) så ser bilderna bra ut, den är lätt att ta med och som de flesta kameror nu går den att koppla ihop med en smarttelefon och styra kameran via den eller föra över bilder för att sen lägga dem ut på facebook eller instagram. Himla smidigt. 
Kameran har en del inställningar att välja på, och jag måste säga att den är svårare att förstå sig på än både min D5000 eller Nikon1 J2, men det är nog bara en vanesak. 

Så nu dyker det upp en ny kategori som heter Olympus Pen bland mina kategorier så att ni lättare kan hitta bilder tagna med den kameran.  Här är den superfina. Blixten är inte inbyggd, utan den är lös vid sidan om.


 Älskar att den ser ut som mina gamla filmkameror jag har fått ärva.

 Det är en touchskärm som går att fälla nedåt.

 Och så ser kameran ut med blixten på.

Nedan är lite olika inställningar jag provade. Väldigt kul att experimentera med. Ska bli kul att prova ut kameran mer under sommaren. Hoppas bara att jag hinner lära mig den innan vi ska till England så att jag inte behöver tänka så mycket på inställningarna...
Kommentarer

 1. Va kul me en ny kamera :)

  SvaraRadera
 2. Kul med nytt och vad fina bilder du fick!(:

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väldigt kul :) Tack :)

   Radera
 3. Vad roligt och fina bilder:)

  SvaraRadera
 4. Gillar kameran! Två frågor: är det en system kamera? Den andra frågan är: hur mycket kostar denna? :)
  Sv; ja, det har varit väldigt mysigt! Och det var väldigt gott :)
  Kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar den också :) 2. Det är en spegellös systemkamera, eller en hybridkamera. 2. Jag betalade 3990 NOK, så den blir lite dyrare i SEK.
   Kram :)

   Radera
 5. Okej! Jag skulle gärna vilja köpa en ny kamera! :)

  SvaraRadera
 6. Kul med en ny kamera :)

  SvaraRadera
 7. Häftigt! Den lite gråaktiga bilden var fantastisk!! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Det var en selektiv färg inställning :)

   Radera
 8. Vad kul med ny kamera!

  SvaraRadera
 9. Fin kamera! Jag kollade på den, eller något liknande, när jag skulle köpa kamera :)

  SvaraRadera
 10. Vad roligt med en ny kamera att experimentera med :)

  SvaraRadera
 11. Åh, vad kul, och så smidigt att man kan koppla den till sin telefon! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det :) Hade lite problem idag med att föra över bilderna, men det får jag öva på.

   Radera
 12. Kul med ny kamera. Ska också kika runt lite. Har haft min i 4 år tror jag, och den är väl inga större fel på, men vore lite najst med en ny faktiskt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det :) Åh det brukar vara så :) Min systemkamera har hållit bra, sen 2009. Men den är inte lika hårt använd som den andra.

   Radera
 13. Så fina bilder det blev!

  SvaraRadera
 14. Kul med ny kamera! Och gillar effekterna, särskilt den på blommorna tredje bilden från slutet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det :) Åh vad kul :) Tror det var den som hade färg selektiv inställning :)

   Radera
 15. Va roligt med en ny kamera och bilderna visar att den verkar vara grym! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väldigt kul :) Åh så bra :) Är så skeptisk än så länge på bildkvalitén.

   Radera
 16. åh så fin!! och så härligt med en ny! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är grymt fin :) Det är väldigt kul :)

   Radera
 17. Kul med en ny kamera :D / vanessaandersson.se

  SvaraRadera
 18. Så roligt med ny kamera!

  SvaraRadera
 19. Åh, va kul med en ny kamera :)

  SvaraRadera
 20. Vad roligt med ny kamera och snygg var den också :)

  SvaraRadera
 21. Åh vad roligt med ny kamera! Jag skulle också vilja ha en lite mindre :) Denna ser himla fin ut, ska bli kul att se mer bilder av den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det :) Det är så mycket lättare att ta med en liten kamera, än en stor systemkamera. Den är väldigt fin, och bilderna blir bra. Försöker lära mig inställningarna och så, men det tar lite tid.

   Radera
 22. åh vad kul med en ny kamera!!!

  SvaraRadera
 23. Jättekul med en ny kamera, skulle också vilja ha en :D

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

...

Igår på konserten träffade vi två av Martins vänner jag har träffat ett par gånger och en bekant till Martin som jag inte träffat förut.  Mellan banden pratade jag med den bekanta till Martin. Han tyckte att det var så kul att det syntes så gott på Martin att han verkligen tycker om mig, att han som utomstående kunde se det. Det var otroligt roligt att få höra. 
Jag uppskattar verkligen min älskade sambo och allt vi har ihop. Att andra sedan kan se hur bra vi mår ihop är det bara fint.