tisdag 17 mars 2020

Cheeze doodles day 2020

Torsdagen femte mars var det ostkroksdagen. Mathallen vid Vulkan har alltid något speciellt den dagen. Många av matställena har en eller flera maträtter som har något med ostkrokar att göra, vissa bättre än andra. 

Jag skulle möta Martin vid Mathallen, så jag tog bussen från Helsfyr mot Gråunerlökka.

DSC_4127
Är så mycket ombyggnader runt omkring i Oslo, men känns som att det alltid är det. 

DSC_4138
Men låt oss njuta vårsolen. 

DSC_4152

DSC_4174
Vipps var jag framme. 

DSC_4175
Vi började med att fylla våra väskor med små påsar med ostkrokar. 

DSC_4178
Sen gick vi och köpte glass. 

DSC_4184
Valde givetvis den med ostkrokesmak. Den var helt ok. Konsistensen var lite speciell, inte som vanlig gelato utan mer... seg. 

DSC_4197
Ostkrokar överallt. 

DSC_4201
Martin ville ha en donut med choklad och kokos. 

DSC_4203
Här var dagens meny. 

DSC_4205
Alltså se så mycket gott. 

DSC_4210
Beställde dirty fries. Var helt ok, kunde gärna ha varit med ostsås. 

DSC_4217
Martin kollade intensivt på telefonen. 

DSC_4222
Jag var väldigt rosa. 

DSC_4228
Vi hade bokat bord ho Dögnvill klockan fyra, så vi kollade runt i Mathallen. 

DSC_4240

DSC_4246

DSC_4256
Var väldigt folktomt hos Dögnvill. 

DSC_4258
Martin hade en bursdagsburger, vilket betyder en gratis burgare. Fick tips av servitören att beställa extra på den, för burgaren kostade ju inte något extra. 

DSC_4266

DSC_4276
Så kom maten. 

DSC_4278
Var rikligt med ostkrokspulver på burgare, lite stark, men väldigt god. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En vårdag i botaniska trädgården

Här kommer en hel hög med blommor från botaniska trädgården i Oslo.