Torsdagen femte mars var det ostkroksdagen. Mathallen vid Vulkan har alltid något speciellt den dagen. Många av matställena har en eller flera maträtter som har något med ostkrokar att göra, vissa bättre än andra.
Jag skulle möta Martin vid Mathallen, så jag tog bussen från Helsfyr mot Gråunerlökka.
Är så mycket ombyggnader runt omkring i Oslo, men känns som att det alltid är det.
Men låt oss njuta vårsolen.
Vipps var jag framme.
Vi började med att fylla våra väskor med små påsar med ostkrokar.
Sen gick vi och köpte glass.
Valde givetvis den med ostkrokesmak. Den var helt ok. Konsistensen var lite speciell, inte som vanlig gelato utan mer... seg.
Ostkrokar överallt.
Martin ville ha en donut med choklad och kokos.
Här var dagens meny.
Alltså se så mycket gott.
Beställde dirty fries. Var helt ok, kunde gärna ha varit med ostsås.
Martin kollade intensivt på telefonen.
Jag var väldigt rosa.
Vi hade bokat bord ho Dögnvill klockan fyra, så vi kollade runt i Mathallen.
Var väldigt folktomt hos Dögnvill.
Martin hade en bursdagsburger, vilket betyder en gratis burgare. Fick tips av servitören att beställa extra på den, för burgaren kostade ju inte något extra.
Så kom maten.
Var rikligt med ostkrokspulver på burgare, lite stark, men väldigt god.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar