tisdag 4 februari 2014

Vad jag lärt mig om Berlin


* Information på engelsk är ytterst dålig, och de tyskarna vi frågat om hjälp var hemskt dåliga på engelska. 
* Jämfört med Sverige och Norge som är ett kontantlöst samhälle nuförtiden (till och med marknaden på Blå erbjuder ibland kortbetalning) så tar knappt ens Berlin kort. Var beredd att ha med dig kontanter till diverse resturanger och kafèer. Men, jämfört med Amsterdam som också var en kortlös stad, så finns det faktiskt en hel del bankomater. 
* Få kafèer/resturanger med gratis WiFi eller så hängde vi bara på fel delar utav staden. 
* Staden luktar bajs. Alltså verkligen bajs. De måste ha ordnat med rören i större delen av staden för ibland så luktade det verkligen illa. 
* Ingen antar att du är turist. Vilket är fint. Eller krångligt när man är på en resturang och efter man har beställt får man reda på att det finns en engelsk meny också. 
* Kom ihåg en lite små peng, 50 cent +, när du ska besöka toaletter på resturanger och liknande. Man ger alltså dricks till personen som städar toaletten. 
* Om du ska gå mycket, ha med dig iallafall två par skor. Ett par fina men inte bra promenadskor var inte helt bra för mina fötter eller kropp. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Stand up och indisk mat

Martin hade sett att en komiker vi gillar, Jim Gaffigan, skulle vara här i Oslo i torsdags, så han köpte biljetter till oss.  Det ...