Fortsätt till huvudinnehåll

Fackelvandring längs Akerselva

I torsdags var det fackelvandring längs Akerselva. Det var arrangerat massa spännande saker längs älven och massvis av marschaller längs den. 
Men innan vandringen mötte jag och Martin upp Kyrre och Bao för middag. 

 Den här växten är så himla fin.

 Vi skulle möta Kyrre och Bao här vid Spikersuppa. 

 Martin står redo med telefonen ifall de skulle höra av sig. 

 Här har vi mig den kvällen. Koftan är ny och kommer från Lindex. Supermysig. 

 Vi gick hit till Mr Hong som ligger nära Stortinget. 

 Bao och Kyrre. 

 Jag och Martin. 


 Klockan 20 var vi uppe på Nydalen för att se öppningsshowet innan vandringen. 

 Det var väldigt populärt med eld och glowsticks i de olika showen längs älven. 


 Var massa massa folk och svårt att gå på vissa ställen, speciellt genom tunnlarna.  Det var dagis och skolor som hade gjort olika figurer som lystes upp. 

 Finaste trädet mes massvis av ljuslyktor. 


 Var även en stor gräsmatta full med paraplyer som hade ficklampor tejpade till handtaget. 


 En grupp med cheerleaders med glowsticks. 

 Vi lyssnade på en man som spelade med klockor. 

 Någon hade gjort en stor spiral på gräset med hjälp av marschaller. 

 Bao gick rätt in i mitten, medans två killar gick runt runt runt. 

 Det var en dam som klättrade på rep och gjorde stunts. 

 Vi gick förbi ett cafe och åt sveler och drack varmchoklad. 

Kvällens sista som vi såg innan vi tog bussen hem igen var den här mannen som slukade eld. 

Det var väldigt mysigt att gå längs älven, men det var som sagt väldigt mycket folk och inte det lättaste att se vars man gick i mörkret. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …