Fortsätt till huvudinnehåll

En fredag

Min fredag började med planläggningsdag på Klingenberg Kino. Alla som jobbar på dagis i Gamle Oslo var samlade där för att höra på två föredrag. Det första var om barn som har det lite svårt och lite grann hur barn tänker. 
Det andra föredraget var otroligt roligt och intressant. Det var om hur man skapar sagor och drama på dagis.  Föreläsaren var en svensk man från Stockholm. Han var väldigt duktig och fick en verkligen att följa med i det han pratade om. Det märktes jättemycket att det här har han gjort många gånger tidigare. 


 Under lunchen märkte vi att det blev filminspelning utanför där vi åt. Var lite småkul att se hur de arbetade. Ska bli spännande att se vad det var dom filmade. 

 Efter lunchen var det en man som spelade trummor och sjöng afrikanska sånger för oss. Han spelade både vanlig munharpa, men även en afrikansk variant som utalades do do. Försökte googla det, men hittade inget. 

 Efter alla föreläsningar blev det en after work på Amundsen. Otroligt mysigt ställe med massvis av olika sorters öl för den som gillar det. 

På kvällen kom Johanna förbi och vi drack lite hos mig och såg på film innan vi får vidare ut. 
Vi for till ett ställe jag inte varit på förut, Justisen. Väldigt mysigt ställe. Där satt vi en stund och pratade om allt och inget innan han här kom förbi.

 Efter många om och men lyckade min Martin hitta oss. Tyvärr hade vi satt oss på det ställe med lite sämre musik (enligt Martins öron). Men vi hade det riktigt trevligt ändå. 

Här har vi mig. 

Sen så får vi alla hem till oss för lite efterfest. 

Det var min fina fredag. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Våren 2016

Julen är över och det nya året står för dörren, och allt jag kan tänka på är våren. Började redan under mellandagarna att kolla in det nya som kommer in i butikerna nu. Tänkte vara ute i god tid och tänka efter vad jag kan tänka mig för något till våren, och har kommit fram till a-linje kjolar med något randigt till, antingen en tröja eller t-shirt är något jag kommer att bo i. Kollade in Esprit och vad de hade inne för något, och jag hittade massa fint. Det mesta är fortfarande väldigt vintrigt, men det är en del som fungerar även när det blir varmare ute. Skulle kunna tänka mig det som är på bilden, det passar med det jag redan har i min garderob, men tillför också något eget. Jag har beställt hem en liknande kjol som den som har knappar, och kommer nog att matcha den med en liknande tröja. Klänningarna (bilden i mitten och uppe till vänster) ser så härliga ut.  Halsbandet är ett som jag sett efter. Jag använder egentligen alltför sällan halsband, men tänkte ändra på det efter nyår…

Renoveringen hallen

Det är tre saker som tar upp min tankeverksamhet för tiden. 1. Bröllopet. 2. Skolan. 3. Renoveringen av lägenheten. Vi fick som sagt en väldigt stor vattenskada i våran lägenhet i samband med stambyte av badrummen vilket innebär att alla rum, förutom köket, håller på att renoveras. Badrummen är nu färdiga, men resten av lägenheten är kvar. Jag och sambon pratar en hel del om vad vi tänker på för golv och färger i lägenheten nu. Vet vi så fruktansvärt lite om vad som händer med renoveringen, men vi kan då drömma i alla fall att våra planer går att få igenom. Vi tänker oss kalla trägolv i vardagsrummet och sovrummen, i hallen får det bli antingen samma mörka pergo golv vi har från tidigare eller ett ljust som det i köket. Vi är lite osäkra om vi ska behålla den ljusgråa färgen (Skumring hos Jotun eller Tundra hos Rusta) eller om vi ska gå för en annan färg istället. Hallen kommer nog att fortsätta vara vit, vårat sovrum den samma grönfärgen vi har nu och gästrummet kommer få en blåny…

Höstinspo

Jag har satt ihop tre collage med kläder från Esprits sommar- och höstkollektion. 

Dessa sommarklänningarna hade jag gärna haft i min garderob. De jag har valt ut är i mer stretchig jerseytyg, så det går att ha även om den blir lite tight.
Jag föll verkligen för deras färger och mönster på plaggen. Väldigt somriga och passar till det mesta jag redan har, vilket är ett plus.
Den prickiga blusen är ju hur underbar som helst. Använder väldigt lite jeans, men är säker på att den hade passat till en hög kjol också.  Kimonon fick följa med för den har så himla fint mönster.

Dessa plaggen känns mer som mellan sommar och höst plagg. Måste säga att jag blev riktigt överraskad över hur fina smycken Esprit har, och jag ska försöka leta reda på en affär som säljer deras märke innan jag reser på festival. 


Det känns hemskt att släppa taget om sommaren, men det är kul att se på nya höstkläder till garderoben. Känner ett stort behov av rutor, mörkare färger, over-sized och koftor. Jag önskar mig gärna …