tisdag 6 oktober 2020

Filmer och serier att se på i höst och poddar att lyssna på

 Spooky season är här och jag vill tipsa om en del filmer, serier och poddar jag gillar den här tiden på året (annars också, men halloween och mörkret du vet). Det här är sånt jag sett på i det sista, annars är rent generellt skräck något jag både ser och lyssnar på till vanligt också. 

Älskar filmen om Jack och de andra invånarna i Halloween Town. Jack är less på Halloween, samma sak varje år, men en dag upptäcker han en spännande skogsdunge med olika dörrar. Och vad för spännande finns dörren formad som en julgran? 

* Hocus Pocus (Disney+)
En mysig Halloween film från Disney. Handlar om en liten småstad som är känd för sina häxor, Sanderson systrarna. En ung kille lyckas kalla på dom, och nu måste han, hans syster och en väninna försöka stoppa häxorna innan dom äter upp stadens barn. 

* world war z (netflix) 
Ett virus sprider sig snabbt genom världen och Gerry måste hitta patient 0 och stoppa smittan innan det är försent. 

* American Horror Story (någon säsong ska finnas på Netflix)
AHS har en ny handling varje säsong, men som är sammankopplade. Gillar väldigt gott Asylum och Coven

Väldigt spännande film om zombies, den här gången på ett tåg från Seoul till Busan. 

Vi får följa med familjen Crain och deras upplevelse i det hemsökta Hill House. Väldigt många små detaljer som man först inte ser den första gången man ser serien, men kanske efter andra. Ska komma en uppföljare som heter the Haunting of Bly Manor. 

* Ready or not (Viaplay)
Grace har gift in sig i brädspelsfamiljen Le Domas. På bröllopskvällen har de en tradition där nytillskottet ska spela ett spel och vinna, för att kunna bli en del av familjen på riktigt. 

Lovecraft Country är en serie baserad på en bok med samma namn skriven av Matt Ruff. Vi får följa Atticus, en mörk man i 50-talets USA, som letar efter sin försvunna pappa med hjälp av sin uncle George och sin vän Letitia. På sin resa får dom inte bara passa sig för rasister, utan ett eller annat monster taget från Lovecrafts böcker också.

I ATWWD får vi ölja med Em och Christina när dom pratar om övernaturliga händelser och true crime. Den första varje månad har dom ett lyssnar historier avsnitt, som brukar ha lite olika teman. 

* Wine and Crime (podcast)
Lucy, Kenyon och Amanda pratar varje vecka om true crime. Väldigt mycket rå, mörk humor. 

* Creepypodden (podcast)
Har skrivit om den här podden x antal gånger, älskar den. Historierna är blandade, det mesta är fiktion (eller?), men allt har skräck som gemensamt tema. 

En true cime podcast med en tvist av lime... I Drunk women solving crime är det en av värdarna, Hannah George, Catie Wilkins eller Taylor Glenn som berättar en true crime händelse för dom andra + en gäst, men undanhåller en del detaljer så de andra får gissa vad som händer. Väldigt underhållande. 

* Spöktimmen (podcast)
Linn och Jenny berättar olika true crime händelser, om hemsökta platser, demoner, vandringssägner och liknande i Spöktimmen. Älskar helt klart de mer övernaturliga avsnitten. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

2023 sista fest

 Vi har kommit till 2023s sista fest.  Det var en mulen dag. Var lite orolig att vi inte skulle njuta våran utsikt när det skulle bli ett n...