måndag 1 april 2019

Vecka 14

Konnichiwa från ett vårigt Tokyo. 
Nu har vi varit här i en vecka och jag trivs. Är så klart en hel del kulturskillnader och det faktum att det är massvis av folk överallt. 

Vi har utforskat centrala Tokyo en hel del, men även området där vi bor. Var så skönt att kunna se delar av Tokyo som inte består av höga byggnader och massa ljud och ljus. 

Den här veckan ska vi resa vidare i Japan. Första stopp är Hiroshima, så Osaka, Kyoto, Nara och Kobe. Kommer bli spännande, men väldigt intensiva dagar. 

Internet på hotellet är trögare än trögast, får bara laddat upp några få bilder åt gången till min flickr, vilket kommer göra det svårt att uppdatera här. Men min instagram håller sig desto mer uppdaterad. Följ med där istället ( NordbyChristina ). 

Måndagen hängde vi i Shibuya. Gick över det enorma övergångsstället och handlade lite inne på Shibuya 109 innan vi gick vidare till Harajuku. 

Inte den bästa bilden, men vi åt på Kawaii monster cafe och oj, vilken upplevelse det var. 

 Vi vilade fötterna inne i en brittisk pub och spelade lite spel.

Tisdagen hängde vi i Ueno park. 

 Ser nu att skönhetsfiltret står på max, måste fixa det....

Tisdagskvällen hängde vi i Tokyo Skytree. 

Åt mat som var så himla gott. Ris, med kyckling och ägg. 

 Onsdagen åt vi koreansk frukost på hotellet.

Vi skulle till Studio Ghibli museumet. Så magiskt och mysigt. Man fick inte filma eller fota inne för att bevara magin och överraskningar till andra som ska dit. 

 Vi vilade lite vid en sjö. Är så mysigt att bara sitta och se sig runt.



 Vi har en stor matbutik där vi bor med ett litet bageri. Köpte tidernas godaste cupcake, matcha muffins med sakura frosting. 


Torsdagen tittade vi på båtrace och fikade lite. Var kallt som bara rackarn och jag var alltför dåligt klädd. Hade med en extra jacka turligt nog. 

Vi följde en älv en bra bit upp. Var så otroligt mysigt hur de hade byggt en park längs älven.

Blev mat igen i Tokyo skytree. Var så mycket gott att välja mellan. 

 Lördagen hängde vi i en park. Youtubern Angela/InternationallyMe hade en meet up som vi gick på. Träffade massa trevligt folk. Några for ut och åt på kvällen och så körde vi massa karaoke.

 Innan vi mötte upp de andra för middag, for vi till hotellet och vilade lite. Jag köpte mer sakura cupcakes.

 Söndagen var en sliten dag. Vi for och tittade på massa tempel (ska förklara bättre var vi var när alla inlägg kommer. Klockan börjar bli sent här, så jag vill bara skriva klart detta innan jag ska sova).

 När vi blev trötta gick vi och åt lite enkel mat.

Vi gick till Fuglen. Det är en kedja som finns i Oslo och i Tokyo.

På kvällen gick vi längs Meguro river och tittade på sakura. 

När vi kom till hotellet hittade jag inte min externa hårddisk. Letade genom hela rummet men den var inte någonstans. Fick kolla i soporna till hotellet, var inte där heller. Fick bra med hjälp av personalen med att leta, men ingen lycka. Kommer upp på rummet igen och hittar den med en gång. Är säker på att någon skämtade med oss. 

Hoppas du får en riktigt fin vecka. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

2023 sista fest

 Vi har kommit till 2023s sista fest.  Det var en mulen dag. Var lite orolig att vi inte skulle njuta våran utsikt när det skulle bli ett n...