I förra nummret av norska tidningen Det nye fick man med ett recept på en jordgubbskaka som jag ville prova på att göra. Den var nästan som cheesecake men inte helt. Fantastiskt god var den och väldigt lätt att göra.
Du behöver till botten:
200 g havrekex
1 dl krossade valnötter
100 g smält smör
Fyllningen:
500 g friska jordgubbar
3 dl grädde
3 dl lätt creme fraiche
1 paket med gelepulver med citronsmak (använd hälften av mängden vatten som står på förpackningen)
Krossa kexen, blanda i de krossade valnötterna och det smälta smöret. Tryck degen i en form med avtagbarbotten.
Rensa jordgubbarna och sätt dem på botten.
Vispa grädden så den blir hård. Blanda i creme fraichen försiktigt.
Gör iordning gelen. Låt gelevattnet kylas ned innan du häller i vattnet i grädd och creme fraichblandningen med en tunn stråle under omröring. Häll smeten i formen över jordgubbarna.
Åh vad gudomligt gott det där ser ut att vara :)
SvaraRaderaDen var väldigt god :)
Raderaåå gud va gott de såg ut! :)
SvaraRaderaDet ser väldigt gott ut, måste prova !
SvaraRaderaDen där måste jag prova. Verkar hur gott som helst! Jag brukar göra en cheescake på nästan samma recept, fast istället för creamfreashen så har jag philadelphia och sedan inte heller någon gelatin.
SvaraRaderaåh det ser super gott ut :)
SvaraRaderaså gott det ser ut! Får väl ta och prova någon dag :') fin blogg!
SvaraRadera