onsdag 6 oktober 2021

Fjärde dagen i Zürich; Lindt museum och fondue

 Så var det dags för måndagen i Zürich och vår sista hela dag. Vi skulle ta båten till Lindt museet, lämpa av bagage hos våra vänner och så äta fondue på kvällen. 

DSC_2501
Vi tog en turistbåt som körde på Zürich sjön och skulle stanna vid Lindt museet. Martin hade sin pappa-kamera i högsta hugg. 

DSC_2514
Det var lite smådåligt väder, men vi satt ute och tittade på gulliga hus. 

DSC_2524

DSC_2536
Var så många fina hus vi gärna hade bott i. 

DSC_2564
Det här såg ut som att vara taget ur en barnbok. 

DSC_2590
Efter 1,5 timmas båtresa var vi framme. 

DSC_2601
Världens största fungerande chokladfontän. 

DSC_2607
Turen börjar med att berätta om hur choklad kommer till och chokladens historia. Vi har redan varit med om det här när vi var i Belgien, men läste lite grann på skyltarna. 

DSC_2611

DSC_2618
Instruktioner om hur man gör choklad. 

DSC_2625
Mer om hur Lindt chokladen kom till. 

DSC_2632

DSC_2637
Tittade på gamla förpackningar och former som Lindt har använt. 

DSC_2650
Så kom vi till ett spännande rum. Här kunde du dricka så mycket choklad du ville. Var väldigt gott. 

DSC_2657
Var en stor glob där man kunde få information om olika länders chokladförbruk. 

DSC_2665
Här kunde du äta så många chokladkulor du ville. 

DSC_2693
Huvudingången var väldigt fin. 

DSC_2696

DSC_2702
Sen utforskade vi området. 

DSC_2710
Diskuterade hur vi kunde frakta med denna här hem. 

DSC_2724
Sen hade vi ett problem. Vi har smått hungriga, men skulle ut ett par timmar senare för att äta fondue med våra vänner. Valde att ta en sen lunch hos La Lup som ligger rätt vid lägenheten vi hyrde. 

DSC_2726
Väldigt mysigt. Vi var ensamma väldigt länge, men sen fick vi sällskap av en grupp som hade möte. Diskuterade parkering som skulle byggas till en ny lägenhetsbyggnad som skulle byggas. 

DSC_2728
Delade på en förrätt. 

DSC_2732
Åt en fantastisk vitlökskyckling med krämig soppsås. Blev alltför mätt. Borde ha valt något lättare som en sallad, men det här var seriöst det godaste jag ätit på länge. 

Efter maten gick vi till lägenheten för att hämta vårat bagage. Det var tidig utcheck dagen efter, så istället för att släpa runt på bagaget skulle vi få ha det hemma hos våra vänner. 

DSC_2736
Efter att vi lämnat bagaget gick vi till gamla stan för att äta fondue hos Raclette-stube. Vi åt en half and half och en med tomat. Som tillbehör hade vi bröd, potatis, pickles, ananas, syltad lök och päron. Hemskt gott. 

Sen gick vi tillbaka till lägenheten. 

DSC_2742
Gick förbi en tatueringsstudio som var öppen. 

DSC_2765
Och så tittade månen fram. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En vårdag i botaniska trädgården

Här kommer en hel hög med blommor från botaniska trädgården i Oslo.