Så var det dags för måndagen i Zürich och vår sista hela dag. Vi skulle ta båten till Lindt museet, lämpa av bagage hos våra vänner och så äta fondue på kvällen.
Vi tog en turistbåt som körde på Zürich sjön och skulle stanna vid Lindt museet. Martin hade sin pappa-kamera i högsta hugg.
Det var lite smådåligt väder, men vi satt ute och tittade på gulliga hus.
Var så många fina hus vi gärna hade bott i.
Det här såg ut som att vara taget ur en barnbok.
Efter 1,5 timmas båtresa var vi framme.
Världens största fungerande chokladfontän.
Turen börjar med att berätta om hur choklad kommer till och chokladens historia. Vi har redan varit med om det här när vi var i Belgien, men läste lite grann på skyltarna.
Instruktioner om hur man gör choklad.
Mer om hur Lindt chokladen kom till.
Tittade på gamla förpackningar och former som Lindt har använt.
Så kom vi till ett spännande rum. Här kunde du dricka så mycket choklad du ville. Var väldigt gott.
Var en stor glob där man kunde få information om olika länders chokladförbruk.
Här kunde du äta så många chokladkulor du ville.
Huvudingången var väldigt fin.
Sen utforskade vi området.
Diskuterade hur vi kunde frakta med denna här hem.
Sen hade vi ett problem. Vi har smått hungriga, men skulle ut ett par timmar senare för att äta fondue med våra vänner. Valde att ta en sen lunch hos La Lup som ligger rätt vid lägenheten vi hyrde.
Väldigt mysigt. Vi var ensamma väldigt länge, men sen fick vi sällskap av en grupp som hade möte. Diskuterade parkering som skulle byggas till en ny lägenhetsbyggnad som skulle byggas.
Delade på en förrätt.
Åt en fantastisk vitlökskyckling med krämig soppsås. Blev alltför mätt. Borde ha valt något lättare som en sallad, men det här var seriöst det godaste jag ätit på länge.
Efter maten gick vi till lägenheten för att hämta vårat bagage. Det var tidig utcheck dagen efter, så istället för att släpa runt på bagaget skulle vi få ha det hemma hos våra vänner.
Efter att vi lämnat bagaget gick vi till gamla stan för att äta fondue hos Raclette-stube. Vi åt en half and half och en med tomat. Som tillbehör hade vi bröd, potatis, pickles, ananas, syltad lök och päron. Hemskt gott.
Sen gick vi tillbaka till lägenheten.
Gick förbi en tatueringsstudio som var öppen.
Och så tittade månen fram.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar