I söndags var det dags för Restaurant Day igen. Det började i Finland och har spridit sig vidare runt i världen (men inte Sverige?). Alla kan gå med i eventet och starta sin egen lilla pop-up restaurang, vilket är väldigt spännande.
Jag och Martin skulle möta min mamma och yngsta syster vid Eventyrsbrua och gå vidare därifrån till första stället.
Min fina Martin är nyklippt.
Första stället var här, Offline Food Blogging som var ett veganskt café. Hon som startade den heter Gitte Paulsbo och är matbloggare.
Och hon är fotograf. Hur fin är inte hennes meny? Bilderna jag tog bild på ägs givetvis av henne.
Vi testade lite olika. Chokladglass, Lollipop smoothie, cashewbolle och chokladbolle. Det var otroligt gott.
Så gick vi vidare.
Vi skulle till marknaden vid Blå för att äta koreansk mat.
Den bakre maten är kimbap med kimchi från Darureu Bunsik och den främre maten är sriracha pork belly burrito och tom yum fisk soppa från The Wild Wild East.
Nästa stopp var vid fontänen nede på St Hanshaugen där Hummus Sapiens höll till.
Tyvärr var det bara en sort kvar, hummus med jordnötter och kokos. Var lite besviken faktiskt.
Nästa stopp var hos Kaffe Lars för att äta tysk korv.
Jag provade en currywürst och Martin en paprikakorv.
Vi for hem till mamma och spelade lite familje bezzerwizzer. Välsigt roligt spel med lite mer här och nu frågor än andra kunskapsspel.
När vi känt att maten fått vila lite gick vi ned gatan till Comida Viva för vegans raw food.
Jag åt en tasting platter som hade lite av det mesta.
Och en cupcake till dessert.
Martin ville inte ha något men smakade lite av mig.
Nästa gång Restaurant Day är, är den 21 november. Är du mer intresserad är det nog bara att googla runt.
Så härligt de låter!
SvaraRaderasv: Tack det hade jag :)
Det var väldigt härligt :)
RaderaSå intressant och roligt det verkade! :D
SvaraRaderaDet är väldigt intressant :) Ger en chansen att testa massa olika mat, och oftast till en billig peng :)
Radera