torsdag 6 juni 2013

Kladdkakerecept


Till en kladdkaka behöver du: 

100 gram smält smör
4 matskedar kakao
2 ägg
2 deceliter vetemjöl
1 matsked vaniljsocker
2 deceliter socker

Här gäller det bara att blanda ihop allt på en gång till en seg smet som hälls i en smord form. Den ska sedan gräddas på 160 grader, mitten i ugnen, i cirka tjugo minuter. Kolla med en gaffel om kakan fastnar. Gör den inte det är den klar. 

När jag gör kladdkaka gör jag den alltid med dubbelsats för att den ska bli extra tjock och mer kladdig i mitten.

Detta receptet är från Kladdkakebloggen och deras recept är menad för en form på 24 centimeter i diametern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Båten till Kiel

 Låt oss resa tillbaka i tid, till maj 2024.  Det var dags för Norges nationaldag, och som detta år gjorde att det blev riktigt långledigt. ...